Ontdek de robuuste aardappelrassen uit de veldexcursie van ERF

Printen

Midden tussen een ruim 40 ha groot perceel Strokenteelt aan de Kievitsweg in Zeewolde, ligt een demoveld met ruim 30 soorten nieuwe robuuste aardappelrassen. Namens Bdeko, de vereniging voor Flevolandse biologische telers, test en demonstreert ERF deze rassen op resistentie tegen de aardappelziekte phytophthora. Ook zijn er rassen bij die door kenmerken als vroegheid minder ziektegevoelig zijn. Het demoveld is onderdeel van het Convenant ‘Versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen’. Dit is een unieke samenwerking in de hele keten om deze robuuste aardappelrassen ook in het winkelschap te krijgen.

Het demoveld is te bezoek via de Biovelddagen, meld je hier aan! Luister ook naar de podcast waarin Roy Michielsen en Bas de Witvan ERF vertellen over de teeltervaringen, de ontwikkeling van de robuuste rassen en de samenwerking in het convenant.

Ontdek hier de robuuste aardappelrassen! download hier de plattegrond van het demoveld ERF 2021 , zodat je kan zien waar de rassen op het veld staan. Voor 25 rassen vind je ook een informatieve video, kies voor de link om de video te bekijken: 

Ontdek de robuuste aardappelrassen uit de veldexcursie van ERF

Deze kennis wordt aangeboden door: